Zoete aardappelstamppot met veldsla

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 500 gram zoete aardappel
  • 4 gegrilde paprika’s
  • zakje veldsla
  • 100 gram spekreepjes
  • handje pijnboompitjes

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de blokjes zoete aardappel in ruim water totdat ze gaar zijn. Dit kun je testen door met een vork in de aardappel te prikken. Bak ondertussen de spekjes knapperig en laat de gegrilde paprika’s even uitlekken en snijd ze vervolgens in reepjes. Giet de aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht. Stamp de aardappels fijn en voeg vervolgens de krokante spekjes, gegrilde paprika reepjes en de veldsla toe. Spatel dit door elkaar heen en voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de stamppot te droog is. Serveer de stamppot op een bord en strooi er een klein handje pijnboompitjes overheen. Eet smakelijk!

Tip!

Heb je geen zoete aardappels in huis? Gebruik dan gewone aardappel en voeg aan de stamppot 1 eetlepel mosterd toe voor extra smaak.

IMG_2230.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s