Groente springrolls

Ingrediënten voor 4 personen

  • kleine rode ui
  • 200 gram winterpeen
  • 100 gram sugarsnaps
  • koriander
  • munt
  • limoen
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 80 gram mihoen
  • 12 rijstvellen
  • 75 gram gezouten pinda’s

Bereiding

We beginnen het recept met het makkelijkste onderdeel namelijk het bereiden van de mihoen. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel wanneer het gaar is af met koud water. Laat de mihoen vervolgens goed uitlekken.

Stap 2 is het maken van het sausje. Snipper de ui fijn en doe in een kommetje. Hak vervolgens de gezouten pinda’s fijn en voeg samen met 100 ml zoete chilisaus en 2 eetlepels water toe aan de gesnipperde ui. Hak wat koriander fijn en voeg deze toe aan het sausje. Koriander heeft een uitgesproken smaak  waar niet iedereen van houdt. Dus begin met een klein beetje koriander en proef tussendoor goed of het sausje naar wens is. Hou je helemaal niet van koriander, laat het dan weg. Pers vervolgens wat limoensap door het mengsel en roer alles goed door elkaar. Je sausje is nu klaar.

Stap 3 het maken van de vulling. Raps de winterpeen fijn en meng het samen met de sojasaus in een kom. Snijd de sugarsnaps in fijne reepjes en kook ze ongeveer 1-2 minuten totdat ze beetgaar zijn. Spoel ze vervolgens onder koud water.

Stap 4 is het leukste onderdeel van het recept, namelijk het maken van de springrolls. Vul een ruime kom met warm water waar je de rijstvellen in kan weken. Leg een rijstvel in de kom en wacht tot deze zacht is. Leg het geweekte rijstvel op een bord of op een snijplank. Tijd om de rijstvellen te beleggen. Zorg ervoor dat de vulling in het midden komt zodat je de rijstvellen goed kunt omvouwen. Beleg het rijstvel met een paar muntblaadjes, geraspte wortel, sugarsnaps, mihoen en een lepeltjes van de in stap 2 gemaakte saus. Vouw het rijstvel over de vulling, de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op. Herhaal dit voor alle rijstvellen.

Stap 5, genieten van je springrolls. Heb je nog wat van de saus over? Gebruik deze dan om de springrolls in te dippen.

img_2592

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s