Carrot cupcakes

Ingrediënten

  • 250 gram wortels
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel
  • rozijnen (ongeveer 2 volle handen)
  • walnoten (ongeveer 2 volle handen)

Frosting

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram ongezouten boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Rasp de wortelen fijn en leg even apart in een schaaltje. Week ondertussen de rozijnen in warm water en hak de walnoten grof (bewaar een paar walnoten voor de garnering). Doe de zachte ongezouten boter en fijne kristalsuiker in een kom en meng of kneed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, vanillesuiker, kaneel en zelfrijzend bakmeel toe. Meng goed door elkaar tot een smeuïg beslag. Wanneer alles goed gemengd is voeg je de geraspte wortel, geweekte rozijnen en fijngehakte walnoten toe aan het beslag. Meng alles nogmaals goed door elkaar met een spatel en vul de muffin vormpjes met het beslag. Zet de cupcakes voor 30 minuten in de oven op 180 graden. Houdt de cupcakes goed in de gaten want de baktijd is voor iedere oven anders.

Wanneer de cupcakes goed zijn afgekoeld kun je de frosting maken. Klop hiervoor de boter zacht en meng met de roomkaas en poedersuiker. Zet de frosting voor een kwartiertje in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Garneer de cupcakes vervolgens met een laag frosting en maak af met een stukje walnoot.

img_3177

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s