Thaise roerbak met tofu

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram volkoren of witte rijst
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • halve komkommer
  • 125 gram ananasstukjes
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el ketjap manis
  • 250 gram tofu
  • handje seroendeng

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en laat goed uitlekken. Breng de tofu blokjes op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosui in fijne ringen. Leg de gesneden groenten even aan de kant, want we gaan eerst verder met de tofu.

Bak de tofu op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Voeg vervolgens de komkommer, cherrytomaatjes, bosui, de stukjes ananas, chilisaus en ketjap manis toe. Verwarm dit ongeveer 5 minuten mee.

Verdeel de rijst over de borden en serveer met een flinke schep van de groente-ananas mix en een klein handje seroendeng.

Tip!

Geen fan van tofu? Gebruik dan kipfilet.

img_3086-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s