Romige kipkerrie

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram diepvries sperziebonen
  • 150 gram diepvries bloemkoolroosjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kipfilet
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • peterselie (optioneel)

Bereiding

Heb je wat meer tijd om te koken, dan kun je voor dit recept ook kiezen voor verse sperziebonen en bloemkool. Wanneer je verse groente gebruikt, begin dan met het halveren van de sperziebonen en snijd de bloemkool in losse roosjes.

Gebruik je diepvriesgroente? Dan kun je de stap hierboven overslaan en begin je met het snijden van de kipfilet in blokjes. Bak deze vervolgens goudbruin en gaar in een koekenpan. Breng in een andere pan de helft van de kokosmelk aan de kook. Voeg hier vervolgens de kerriepoeder en wat zout aan toe. Roer goed door tot een smeuïg kerrie sausje. Snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn en voeg ook deze toe aan de saus met de andere helft van de kokosmelk. Vind je de kokossmaak te aanwezig, dan kun je eventueel wat water toevoegen. Voeg de sperziebonen en bloemkoolroosjes toe aan de kerriesaus en kook de groenten beetgaar. Meng aan het eind de kipfilet door de groente en serveer het gerecht met de ongezouten cashewnoten en garneer met een beetje peterselie.

img_2340-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s