Sperziebonen chili met gehakt

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 300 gram gehakt
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1,5 bakje champignons
  • 1 zakje mix voor chili con carne (52 gram)

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Halveer indien nodig de sperziebonen en kook beetgaar in water met zout. Snipper ondertussen de ui fijn en fruit aan in de pan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in grove stukken. Voeg de champignons toe aan de gehakt en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg 300 ml water toe en het zakje chilimix. Kook de chili nog 2 minuten zachtjes door. Schep de beetgare sperziebonen in de chili en verwarm kort mee. Schep de rijst en de sperziebonen chili op de borden en serveer met kroepoek.

img_2815-1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s