Zuurkoolschotel met kaneelappeltjes

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram zuurkool
  • 3 el crème fraîche
  • 1 appel
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • kaneel
  • geraspte oude kaas

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 20 minuten gaar. Zelf snijd ik de aardappelen in kleine blokjes omdat ze dan sneller gaar zijn. Snijd de appel in blokjes en bestrooi met kaneel. De schil van de appel kun je gewoon laten zitten en geeft extra kleur aan de ovenschotel. Week de rozijnen in warm water en hak de walnoten grof. Laat de zuurkool uitlekken en spoel eventueel af onder water om de zure smaak te verminderen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe en meng tot een smeuïge puree. Meng de zuurkool, kaneelappeltjes, geweekte rozijnen en walnoten door de aardappelpuree. Vet een ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bestrooi de zuurkoolschotel met de oude geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor 15 minuten in de oven op 200 graden en wacht tot de geraspte kaas goudbruin en knapperig wordt.

img_3074-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s