Shakshuka

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 1 rode paprika
  • tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 100 gram witte bonen
  • 100 gram kidney bonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  •  1 tl komijnzaad
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

Snipper de ui en het teentje knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Was de kidney bonen en witte bonen af en laat ze even uitlekken. Fruit de ui en knoflook aan in een grote pan. Voeg de blokjes paprika toe aan de knoflook en ui en bak kort mee. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en alle kruiden. Zet het vuur iets lager en laat de saus lekker pruttelen. Maak naar ongeveer 5 minuten voor ieder ei een kuiltje in de saus en breek hier 1 voor 1 de eieren in. Wanneer de eieren gaar zijn (dit kan ongeveer 10 minuten duren) is je shakshuka klaar.

Tip

  • Garneer de shakshuka met peterselie voor een frisse licht zoete smaak.
  • Maak bij de shakshuka tortillachips. Deze heb ik gemaakt van 2 overgebleven volkorenwraps. Snijd de wraps in pizzapunten. Besprenkel met wat olijfolie, rozemarijn en zout en bak ze krokant in de oven.

img_1694-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s