Leftover Day: Pindasoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram pindakaas met stukjes noot
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram prei
  • 200 gram taugé
  • 1/2 krop Chinese kool
  • Sambal oelek naar smaak (optioneel)

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak ze goudbruin aan. Snij indien nodig de prei in fijne ringen. Voeg de prei, de pinda’s en de pindakaas toe. Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook. Proef tijdens het koken goed of de soep naar wens is. Voeg eventueel extra water of pindakaas toe. Mijn eerste versie was te waterig, waardoor ik een extra schep pindakaas heb toegevoegd. Wanneer de soep qua smaak goed is draai je het vuur laag en laat je de het even pruttelen. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool en taugé na ongeveer 10 minuten toe en warm kort mee zodat de kool en taugé knapperig blijven. Verdeel de soep in de kommen en voeg voor wat extra pittigheid een schepje sambal toe.

img_2768

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s