Geroosterde bospeentjes met karbonade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram bospeentjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden/tijm
  • 2,5 tl honing
  • olijfolie
  • zakje aardappelpuree
  • 2 ribkarbonades
  • halve ui
  • 3 el ketjap

Bereiding

We beginnen met de marinade van de ribkarbonade. Snipper een halve ui fijn en meng met 3 eetlepels ketjap en 1,5 theelepel honing. Leg de ribkarbonade hierin en laat rusten in de koelkast. Maak ondertussen de bospeentjes schoon en rasp de schil eraf. Halveer de bospeen en besprenkel met wat olijfolie, zeezout, Italiaanse kruiden (of tijm) en honing. Leg de bospeentjes vervolgens op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden. Zelf was ik vergeten de bospeentjes te halveren, hierdoor moesten ze een kwartier langer in de oven. Dus heb je weinig tijd, halveer ze dan! En heb je echt heel weinig tijd, gebruik dan voor de aardappelpuree een kant en klaar zakje. Bak de ribkarbonade vervolgens aan beide kanten goudbruin en gaar. Door de ketjap kan de karbonade al snel donker worden, dus check goed of het stuk vlees gaar is. Serveer de ribkarbonade vervolgens met een schep aardappelpuree en de geroosterde peentjes uit de oven.

Tip!

Maak een extra jus bij deze maaltijd en gebruik hiervoor het overgebleven bakvet van de ribkarbonade.

img_3117-3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s