Bananenbrood met dadels

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 2 el karnemelk
  • 3 (over) rijpe bananen
  • dadels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het cakeblik in. Handige tip is om het cakeblik in te vetten en te bekleden met bakpapier. Hierdoor gaat het bananenbrood makkelijk uit het cakeblik.

Mix vervolgens alle droge ingrediënten door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los en voeg vervolgens de karnemelk toe. Verwijder indien nodig de pit van de dadels en snij ze in fijne stukjes en prak de bananen fijn. Voeg de dadels en bananen als laatste toe aan de natte ingrediënten en meng goed door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten rustig door de natte ingrediënten. Klaar is je beslag! Schenk het beslag in de cakevorm. Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 35-45 minuten. Steek een satéprikker in het midden van het brood. Is de satéprikker droog, dan is het bananenbrood klaar.

Tip!

Smelt een paar blokjes pure chocolade au bain-marie en giet over het afgekoelde bananenbrood. Zet het bananenbrood even in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

img_2121-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s