Wortelstamppot met geroosterde cashewnoten

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 1 kilo aardappels
  • 125 gram wortel/winterpeen
  • bosui
  • 1 hand cashewnoten
  • peterselie

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en breng ze aan de kook. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan. Snijd ondertussen een bosuitje in fijne ringen en hak de peterselie grof. Rasp de wortels met een fijne rasp. Giet de aardappelen af en vang iets van het kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht fijn en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Spatel de wortelsliertjes door de aardappelpuree en vervolgens de bosui. Verdeel de wortelstamppot over de borden en garneer met wat verse peterselie en de geroosterde cashewnoten.

img_1642-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s