Spruitjesstamppot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram aardappelen
  • 350 gram spruitjes
  • 150 gram spekjes
  • 2 el mosterd
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • nootmuskaat

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar in een pan met ruim water. Snijd de kontjes van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes eraf. Kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar en giet ze vervolgens af. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg vervolgens de mosterd toe en de gekookte spruitjes. Bak dit kort mee en zet het vuur uit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje roomboter en een scheutje melk. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en eventueel peper en zout. Voeg de spruitjes en de spekjes toe aan de aardappelpuree en mix dit goed door elkaar.

img_1238-1

Leave a comment