Tomatensoep

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram passata
  • 1 blokje groentebouillon
  • verse basilicum of 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl tijm
  • halve theelepel suiker
  • halve eetlepel groene pesto
  • 2 el mascarpone
  • handje pijnboompitjes

Bereiding

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een grote pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de passata, het groentebouillon blokje, 250 ml water, suiker, tijm en de gedroogde basilicum toe. Gebruik je verse basilicum, snijd de blaadjes dan fijn en voeg pas aan het eind toe. Laat de tomatensoep ongeveer 15 minuten zacht pruttelen. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Wanneer de tomatensoep een tijdje heeft geprutteld kun je ervoor kiezen om de soep te pureren. Zelf vond ik dit niet nodig. Meng voor de pesto-olie de pesto met een scheutje olijfolie. Serveer de soep in een soepkom met een eetlepel mascarpone, de pesto-olie, verse basilicum en de geroosterde pijnboompitjes.

file3-1-3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s