Ovenschotel met pompoen, rode ui en chipolata worstjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/2 flespompoen (of kant en klare pompoenblokjes)
  • 250 gram krieltjes
  • 1 grote rode ui
  • 2 chipolata worstjes
  • 1/2-1 tl tijm

Bereiding

Begin met het snijden van de flespompoen. Snijd de pompoen verticaal door de helft zodat beide helften stevig op de snijplank kunnen liggen. Verwijder de pitten uit de pompoen en leg ze vervolgens terug op de snijplank. Schil voorzichtig met een dunschiller de schil van de pompoen. Snijd vervolgens de pompoen in repen en daarna in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Vind je dit teveel gedoe? Koop dan kant en klare pompoenblokjes. Snijd de rode ui in partjes en halveer de krieltjes.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om de chipolataworstjes gewoon te bakken in de pan, maar je kunt er ook voor kiezen om er kleine balletjes van te maken. Kies je voor de laatste optie, dan moet je het velletje van het worstje voorzichtig verwijderen met een schaar of mesje. Maak van het vlees vervolgens kleine balletjes.

Doe de pompoenblokjes, ui, krieltjes en de chipolataballetjes in een kom en meng dit samen met een scheut olijfolie en tijm. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 35 minuten in de oven op 200 graden. Vergeet tussendoor niet de ovenschotel om te scheppen.

file1-1-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s