Leftover Day: Pompoensoep

Ingrediรซnten voor 3 kommen

  • halve pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl kerrie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 blaadjes basilicum
  • klein handje pijnboompitten

Bereiding

Snijd de pompoen en aardappel in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan. Voeg vervolgens de kerriepoeder, italiaanse kruiden, pompoen, aardappelblokjes en de bouillon toe. Kook de soep tot de pompoen en aardappel gaar zijn. Pureer de soep tot een romige en gladde soep. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn. Serveer de soep in een kom en garneer met de basilicum en pijnboompitjes.

 

pompoensoep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s