Zoete aardappeltaartje met blauwe kaassaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4-5 plakjes bladerdeeg
  • 1 zoete aardappel
  • 1 bol mozzarella
  • zak verse spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram blauwe kaas (gorgonzola)
  • geraspte kaas
  • pijnboompitjes

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. Kook de plakjes ongeveer 5 minuten in kokend water zodat ze iets zachter worden. Vet de ovenpannetjes in met boter en bekleed ze met bladerdeeg. Laat het bladerdeeg iets over de pannetjes heenhangen want deze kun je straks weer terug vouwen. Bak de spinazie met een snuf zout in een koekenpan zodat het kan slinken. Snijd ondertussen de mozzarella in fijne plakken. Tijd om het ovenpannetje te vullen. Leg op de bodem een laagje spinazie, vervolgens mozarella en dan plakjes zoete aardappel. Herhaal dit totdat je ovenpannetje gevuld is. Eindig met een laagje zoete aardappel en bestrooi dit met geraspte kaas. Plaats het ovenpannetje in de oven op 200 graden voor 30 minuten.

Maak ondertussen de blauwe kaassaus door de kookroom aan de kook te brengen en de gorgonzola hierin te laten smelten.

zoete-aardappeltaartje

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s