Quiche met bosui en spekjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • bosui
  • spekjes
  • rucola
  • pijnboompitjes

Bereiding

Vet de springvorm in met wat boter en bekleed met de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg in de bodem voordat je de vulling erop legt. Zo voorkom je dat de bodem te nat blijft.

Bak de spekjes krokant in een koekenpan en meng ondertussen in een kom de 4 eieren, crème fraîche en geraspte kaas. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout. Snij de bosui in fijne ringetjes en verdeel samen met de krokante spekjes over de bladerdeeg bodem. Giet vervolgens het eimengsel over de spekjes en bosui. Strooi eventueel nog wat extra kaas over de quiche.  Zet de quiche voor 35 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer de quiche met rucola en geroosterde pijnboompitjes.

file-1-6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s