Stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 4 Gieser Wildeman peertjes
  • kaneelstokje
  • 3 el suiker
  • water

Bereiding

Schil de peertjes met een dunschiller en laat het steeltje aan het peertje. Dit ziet er leuk uit voor het eindresultaat. Je kunt er eventueel voor kiezen om de pitjes uit de peertjes te halen met een klein appelboortje. Leg de peertjes in een pan met water. De peertjes moeten net niet onder water staan. Voeg een kaneelstokje toe en 3 el suiker. Gieser Wildeman peertjes hebben niet veel suiker nodig omdat ze vanzelf verkleuren. Gebruik je andere peertjes, dan heb je ongeveer 100 gram suiker nodig of je kunt ervoor kiezen om cranberrysap te gebruiken zodat de peertjes alsnog rood worden. Zet het vuur in het begin hoog totdat de peertjes gaan koken. Zet vervolgens het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en wachten maar. Zodra de peertjes een mooi rood kleurtje hebben gekregen en goed zacht zijn, dan zijn de stoofpeertjes klaar.

Tip!

Serveer de stoofpeertjes met een bol vanille-ijs.

img_3527

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s