Andijviestamppot met knapperige spekjes

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 125 gram spekreepjes
  • 250 gram andijvie
  • 10 gram boter (of scheutje melk)
  • scheutje azijn
  • el mosterd

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar in een pan met water. Hoe kleiner de blokjes, des te sneller zijn je aardappelen gaar. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan. Laat ze vervolgens goed uitlekken op een stukje keukenpapier. Giet de aardappelen af en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg 10 gram boter (of scheutje melk) toe aan de aardappelen en stamp dit fijn. Zet de pan terug op een laag vuurtje en voeg beetje bij beetje de andijvie, azijn en mosterd toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de andijviestamppot over 2 borden en garneer met de knapperige spekreepjes.

img_4106-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s