Christmas special: krokante aardappel kerstboompjes

Ingrediënten voor 15 kerstboompjes

  • 500 gram aardappelen
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • scheutje melk
  • nootmuskaat
  • zout
  • ei
  • paneermeel

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in klein blokjes en kook ze gaar in een pan met water. Stamp de aardappelen vervolgens fijn en voeg de mosterd, melk, snufje zout en nootmuskaat toe. Meng dit tot een mooie gladde aardappelpuree. Verdeel de aardappelpuree over een bord en laat het even afkoelen in de koelkast. Hierdoor wordt de aardappelpuree steviger.

Als de aardappelpuree is afgekoeld is het tijd om de puree om te toveren naar kerstboompjes of een ander gewenst vormpje. Het handigst is om steekvormpjes te gebruiken voor koekjes. Zelf heb ik de kerstboompjes met de hand gesneden, dit kost echter meer tijd dan het gebruik van stekertjes. De vormpjes moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Klop een eitjes los en bestrijk de vormpjes in met een beetje ei. Rol ze vervolgens door de paneermeel en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats de kerstboompjes voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Draai de boompjes halverwege om zodat alle kanten knapperig worden.

Je kunt er ook voor kiezen om de aardappel kerstboompjes te frituren. In de frituurpan worden de aardappel kerstboompjes iets bruiner en knapperiger. Maar in de oven zijn ze natuurlijk ook erg lekker.

Tip

Strooi wat geraspte kaas door de aardappelpuree, hierdoor krijgen de krokante aardappel kerstboompjes een smeuïge binnenkant.

kerstboompjes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s