Christmas special: Appel crumble

Ingrediënten

  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • 35 gram suiker
  • kaneel
  • 75 gram boter
  • 140 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • snuf zout

Bereiding

Laat de rozijnen wellen in een schaaltje met warm water. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi de appel met de suiker, kaneel en voeg vervolgens de rozijnen toe. Meng dit goed door elkaar.

Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het makkelijke te kneden is. Doe de bloem, suiker en een snufje zout bij de boter in een grote kom. Kneed alles door elkaar tot een droog kruimelig deeg. Blijft de deeg te nat? Voeg dan wat extra bloem toe.

Vet de ovenschaaltjes in met boter en verdeel hierin de appelblokjes met rozijnen. Strooi de  kruimeldeeg over het appelmengsel en zet voor 25-30 minuten in de oven op 200 graden.

Tip

De appel crumble kan zowel warm als koud geserveerd worden. Serveer de appel crumble met een bolletje vanille-ijs of een lekkere toef slagroom.

appel-crumble

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s