Christmas special: Scones met clotted cream

Ingrediënten (voor 8 scones)

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • kaneel
  • snufje zout
  • 110 ml melk
  • 40 gram boter

Bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar. Voeg de boter toe en kneed dit tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: suiker, vanillesuiker, snufje zout en kaneel naar wens. Proef tussendoor of je voldoende kaneel hebt toegevoegd. Als laatst voeg je de melk toe en kneed je alles tot een soepele en elastische deeg. Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken.

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1-1,5 cm. Gebruik een glas om cirkels uit het deeg te steken. Leg de scones op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats de scones in de oven voor 10-15 minuten.

Tip

Serveer de scones met clotted cream en jam. De clotted cream kun je heel makkelijk zelf maken door crème fraîche te mengen met mascarpone. Meng 1 eetlepel crème fraîche met 2 eetlepels mascarpone.

scones

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s