Taco’s met zelfgemaakte guacamole

Ingrediënten voor 2 personen

  • taco-schelpen
  • 250 gram gehakt
  • zakje taco kruiden
  • rode paprika
  • klein blikje mais
  • 1/4 ijsbergsla
  • avocado
  • limoen
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de paprika en ijsbergsla in reepjes en laat het blikje mais uitlekken. Bak de gehakt rul in een koekenpan en voeg de taco kruiden toe met 150 ml water. Zelf gebruik ik niet het hele zakje kruiden omdat ik de smaak erg sterk vind. Warm ondertussen de taco-schelpen op in de oven op 175 graden voor ongeveer 1o minuten. Wanneer de saus van de gehakt is ingedikt voeg je de blokjes rode paprika toe. Terwijl de paprika in de saus aan het pruttelen is, maken we de guacamole. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep de avocado in een schaaltje. Prak de avocado fijn en voeg ongeveer 1 el limoensap toe. Breng de guacamole op smaak met peper en zout.

Serveer de mais en guacamole in een apart schaaltje zodat iedereen zijn eigen taco kan samenstellen.

taco

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s