Pavlova met bosvruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Pavlova

  • 3 eiwitten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 tl azijn
  • halve tl maizena
  • citroen

Vulling

  • 125 ml slagroom
  • 2-3 eetlepels volle kwark
  • 1 doosje bosvruchten (diepvries)

Bereiding

We beginnen met de meest belangrijke stap voor het maken van een pavlova. Namelijk het ontvetten van de kom. Halveer de citroen en bestrijk de binnenkant van de kom met citroensap. Als de kom niet ontvet is, kan het zijn dat de eiwitten niet opstijven.

Splits de 3 eieren en doe de eiwitten in de ontvette kom. Zet de mixer aan totdat de eiwitten schuimig worden. Voeg vervolgens de suiker, azijn en maizena in delen toe en klop tot een stijf beslag. Verdeel het schuim vervolgens over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kunt ervoor kiezen om 2 ronde vormen te maken zodat je deze kunt stapelen als een taart of je maakt van het schuim een soort schaaltje waarin de vulling en het fruit gaat. Ik heb bij dit recept gekozen voor de laatste optie. Doe het schuim in de oven op 14o graden voor ongeveer 1 uur. Laat het schuim vervolgens nog 30 minuten staan in de oven zodat het schuim goed kan uitdrogen.

Voor de vulling klop je de slagroom stijf en spatel je de 2-3 eetlepels kwark er voorzichtig doorheen.Schep het mengsel in de krokante en afgekoelde meringue en verdeel het ontdooide fruit er overheen.

pavlova

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s