Witlofschotel met ananas

Ingrediënten

  • 3 witlof
  • 250 gram gehakt
  • zakje voorgekookte aardappelschijfjes
  • geraspte kaas (50 gram)
  • blikje ananasstukjes
  • roomsaus
  • 2 eieren
  • theelepel kerrie

Bereiding

Haal de buitenste bladeren van de witlof. Snijd de witlof in de lengte door de helft en snijd het kontje er af. Verwijder voorzichtig de kern van de witlof en kook ze vervolgens 5 minuten in een pan met water. Bak ondertussen de gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en kerrie. Vet een ovenschotel in en verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Haal het gehakt van het vuur en voeg hier de stukjes ananas aan toe. Verdeel het gehakt met de ananas over de aardappelschijfjes en leg de gehalveerde witlof op het gehakt. Bestrooi de witlof met de geraspte kaas. Plaats de ovenschotel in de oven op 160 graden voor ongeveer 25-30 minuten.

Kook de 2 eieren en maak het zakje roomsaus klaar terwijl de witlofschotel in de oven staat.

Haal de witlofschotel uit de oven en verkruimel de eieren over de witlofschotel en serveer met de roomsaus.

witlof

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s