Goulashsoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram stoofvleesblokjes (rundvlees reepjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 500 ml water
  • 2 aardappelen
  • snufje chilipoeder (optioneel)

Bereiding

Snipper de ui en fruit deze aan in een soeppan op een laag vuur. Wanneer de ui glazig is voeg je de vleesblokjes toe en bak je deze goudbruin. Voeg de paprikapoeder toe en bak dit kort mee met het vlees. Voeg vervolgens het bouillonblokje, tomatenblokjes en 500 ml water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens op een laag vuur pruttelen.

Terwijl de soep staat te pruttelen kun je de paprika in reepjes snijden en de aardappels schillen en in blokjes snijden van 1 cm. Een hele paprika vond ik zelf iets te veel, dus heb tijdens het koken een paar reepjes opgegeten ;). Voeg de aardappelblokjes en de overgebleven paprikareepjes toe aan de goulashsoep en laat ongeveer 30 minuten meekoken tot de aardappelblokjes en het vlees gaar zijn. Let op dat de aardappelblokjes niet uit elkaar vallen.

Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak extra paprikapoeder en/of een snufje chilipoeder toe voor een pittige smaak.

Tip

Serveer bij de goulashsoep geroosterd brood met gezouten boter.

goulash

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s