Patatje stoofvlees

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram voorgesneden blokjes stoofvlees
  • laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • halve pompoen
  • flesje herfstbock
  • 2 el bloem
  • 2 uien of 1 grote ui
  • plak ontbijtkoek (optioneel)

Bereiding

Voorbereiding is het halve werk dus we beginnen met het snijden van de ui en pompoen. Snijd de uien door de helft en snij ze in dunne halve ringen. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 – 1,5 cm.

Bestrooi de blokjes stoofvlees met peper en zout en meng het stoofvlees door de bloem zodat de blokjes aan alle kanten bedekt zijn met een laagje bloem. Bak het vlees vervolgens goudbruin in een braadpan voor ongeveer 4 minuten. Voeg de halve uienringen toe en bak dit kort mee. Giet vervolgens het flesje bockbier in de braadpan en voeg de kruidnagel,  laurier en pompoenblokjes toe. Zodra het bier gaat koken zet je het vuur lager en doe je de deksel op de pan. Het stoven kan beginnen. Let er tussen door wel op dat er voldoende vocht in de pan blijft. Tijdens het stoven kan het vocht verdampen. Voeg wanneer dit gebeurt wat water toe. Wanneer het vlees ongeveer een uur staat de stoven kun je ervoor kiezen om een plak ontbijtkoek toe te voegen. Dit geeft een extra kruidige smaak aan het stoofvlees.

Volgens veel recepten moet het vlees een paar uur lang sudderen en stoven. Door het gebruiken van voorgesneden blokjes was mijn suddertijd een stuk korter en kon ik naar 1,5-2 uur genieten van mijn stoofvlees. Controleer wel of de pompoenblokjes gaar zijn en het vlees goed uit elkaar valt.

Ik heb ervoor gekozen om de rest van het gerecht eenvoudig te houden en heb bij de cafetaria om de hoek een zak patat gehaald. De combinatie van het stoofvlees met de knapperige patat is ontzettend lekker.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het stoofvlees te serveren met aardappelpuree. Het is maar waar je zin in hebt en wat je lekker vindt.

stoofvlees

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s