Havermoutkoekjes met abrikoos

Ingrediƫnten

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kaneelsuiker (of meng gewoon suiker met kaneel)

Bereiding

Meng de kristal- en basterdsuiker. Voeg vervolgens de boter toe en kneed dit goed door elkaar. Voeg daarna het ei en de vanillesuiker toe en meng/kneed dit tot een egaal mengsel. Als je een mixer hebt kunt je deze natuurlijk ook gebruiken!

Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en het snufje zout toe aan de boter en suiker en kneed of mix dit tot een licht plakkerig deeg. Als het deeg te vochtig is kun je wat havermout toevoegen.

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en meng deze aan het eind door het deeg heen.

Meng wat fijne kristal suiker met kaneel (of gebruik kant en klare kaneelsuiker) en rol de deegballetjes hier doorheen. Door de kaneelsuiker krijgen de havermoutkoekjes een knapperig korstje.

Draai van het deeg kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze voor 15-20 minuten in de oven op 190 graden.

havermoutkoekjes

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s