Pasta pesto met krokante rauwe ham

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram fusilli pasta
  • bakje cherrytomaatjes
  • 1 kleine ui
  • teentje knoflook
  • klein zakje rucola
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 plakjes rauwe ham
  • handje pijnboompitjes
  • parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de plakjes rauwe ham in de oven totdat deze krokant zijn. Snijd de cherrytomaatjes in halfjes en/of vieren en snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan en voeg vervolgens de tomaatjes toe. Rooster ondertussen in een andere pan de pijnboompitjes. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de crème fraîche en pesto toe. Meng dit samen met de tomaatjes, knoflook en ui goed door elkaar.

Serveer de pasta pesto met een handje rucola en pijnboompitjes en serveer het plakje rauwe ham bovenop de pasta. Rasp eventueel een beetje parmezaanse kaas over de pasta.

pasta-pesto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s