Gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 middelgrote zoete aardappels (of 2 grote)
  • 250 gram gehakt
  • rode paprika
  • klein blikje mais
  • kleine ui
  • cajunkruiden
  • 3 el ketchup
  • peper en zout
  • crème fraîche

Bereiding

Maak de zoete aardappels goed schoon en prik er met een vork meerdere gaatjes in. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en zet ze voor 8 a 10 minuten in de magnetron op maximaal 800 watt. Draai de zoete aardappels halverwege de tijd om. Wanneer de zoete aardappels klaar zijn, wikkel je ze in aluminiumfolie zodat ze goed door kunnen garen en warm blijven.

Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in stukjes. Bak de gehakt rul en voeg vervolgens de ui, paprika, cajunkruiden en ketchup toe. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Laat het blikje mais uitlekken en warm dit kort mee met het gehaktmengsel zodat de maiskorrels knapperig blijven.

Haal de zoete aardappels uit het aluminiumfolie. Snijd de zoete aardappels in de lengte open en doe hier een flinke schep van het gehaktmengsel in.

Serveer de gevulde zoete aardappel met crème fraîche.

gevulde-zoete-aardappel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s