Spaghetti met avocadosaus

Ingredi├źnten voor 2 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 2 avocado’s
  • halve citroen
  • ongeveer 10 cherrytomaatjes
  • klein teentje knoflook
  • pijnboompijtjes
  • paar blaadjes basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen een teentje knoflook en snijd de tomaatjes door de helft en/of in vieren. Leg zowel de knoflook als de tomaatjes in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Plaats de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 minuten op 220 graden. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn.

Snijd de avocado’s door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Leg het vruchtvlees op een diep bord en prak dit fijn tot een smeu├»ge saus. Om verkleuring tegen te gaan doe je wat citroensap over de geprakte avocado. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Doe de saus in een koekenpan en zet op een laag vuurtje zodat de saus kan opwarmen. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de avocadosaus. Mix de spaghetti en avocadosaus goed door elkaar.

Verdeel de spaghetti met avocadosaus over de borden samen met de tomaatjes, pijnboompitjes en wat geraspte parmezaanse kaas.

spaghetti-avocado

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s