Spruitjesschotel met appel

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 zak spruitjes (250 gram)
  • 1 zak krieltjes met schil (250 gram)
  • spekjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels honing
  • peper en zout

Bereiding

Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen. Spoel de spruitjes vervolgens af onder koud water. Maak de krieltjes goed schoon en halveer ze zodat alle krieltjes ongeveer dezelfde grote hebben. Kook de spruitjes en de krieltjes samen in één pan totdat ze beetgaar zijn. Snijd de appel ondertussen in stukjes en bak de spekjes aan in een koekenpan.

Giet de spruitjes en krieltjes af en voeg ze toe aan de spekjes. Voeg de laatste vijf minuten de stukjes appel en honing toe en bak dit kort mee. Breng de spruitjesschotel op smaak met peper en zout.

Tip!

Heb je nog andere aardappelen over? Voeg deze dan toe aan de spruitjesschotel. Zelf had ik nog één zoete aardappel over. Deze heb ik gewoon met de spruitjes en krieltjes meegekookt.

spruitjesschotel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s