Tomatensoep met tortellini

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 250 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • klein teentje knoflook
  • halve eetlepel oregano
  • halve theelepel suiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kraanwater
  • 100 ml rode wijn
  • 1 pakje verse tortellini

Bereiding

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Leg de tomaten in een pan met kokend water totdat de schil loslaat. Haal de tomaten uit de pan en verwijder het velletje. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de ui en knoflook en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, suiker, oregano en snufje peper toe.

Voeg de groentebouillon en de rode wijn toe en kook dit ongeveer voor 30 minuten zodat de rode wijn goed is verdampt. Pureer de soep fijn met een staafmixer of doe de soep kort in de blender.

Giet de tortellini af en leg ze op de bodem van de soepkommen. Giet als laatst de tomatensoep over de tortellini en garneer met wat geraspte kaas.

file9-3-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s