Nutella cheesecake

Ingrediënten (springvorm van 16 cm)

  • 100 gram digestive biscuitjes
  • 5-6 eetlepels nutella
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 225 gram monchou
  • 1 hand gemengde ongezoute noten

Bereiding

Vet de springvorm goed in met wat boter. Verkruimel de koekjes in een beslagkom. Doe de boter in een schaaltje en smelt deze in de magnetron. Voeg de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes en voeg ook 1,5 eetlepel nutella toe. Meng het koekjesmengsel goed door elkaar tot een zanderig maar vochtig mengsel. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel zodat het een stevige bodem wordt. Leg de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.

Terwijl de bodem in de koelkast staat uit te harden gaan we verder met de cheesecake vulling. Doe de poedersuiker en monchou in de mixer en meng beide ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens de nutella toe. Zelf heb ik ongeveer 3, 5 eetlepel nutella toegevoegd. Hierdoor heb je de lekkere hazelnootsmaak van de nutella maar ook de frisse smaak van de monchou. Wil je een sterkere hazelnootsmaak, voeg dan nog wat nutella toe. Let er wel op dat de vulling stevig blijft.

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de nutella cheesecake vulling over de koekjesbodem. Hak vervolgens de nootjes fijn en verdeel deze over de nutella cheesecake. Helaas moet de cheesecake nog voor minstens 4 uur in de koelkast, maar het is het wachten absoluut waard!

nutella-cheesecake

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s