Chinese koolstamppot

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 3/4 Chinese kool
  • 750 gram aardappels
  • conimex nasi kruidenmix (23 gram)
  • 2 bosuitjes
  • spekjes
  • 0,5  eetlepel kerriepoeder

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout. Snijd vervolgens de Chinese kool in fijne repen en spoel ze af onder koud water.

Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Snijd de bosuitjes in fijne ringen (leg er een paar aan de kant voor de garnering). Voeg de gesneden bosuitjes, nasikruiden, kerrie en Chinese kool toe aan de spekjes en roerbak dit kort mee.

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Schep als laatst het Chinese koolmengsel er doorheen. Garneer de Chinese koolstamppot met de overgebleven knapperige bosuitjes.

chinese-koolstamppot2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s