Zelfgemaakte kipsaté met friet

Ingrediënten voor 5 stokjes kipsaté

  • 400 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 3 flinke eetlepels pindakaas (het liefst pindakaas met stukjes)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 150 ml water
  • 5 satéstokjes

Bereiding

Laat de satéstokjes minstens een half uur weken in een bakje water. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 -4 cm en snipper de knoflook. Doe de kipfilet blokjes in een kom en voeg 3 eetlepels ketjap, halve theelepel sambal en half teentje knoflook toe. Meng dit goed door elkaar en dek de kom af met vershoudfolie. Laat de kipfilet minstens een uur marineren in de koelkast.

Rijg de kipfilet blokjes aan de satéstokjes en grill ze in een grillpan totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Terwijl de kip aan het bakken is, gaan we verder met de pindasaus. Doe 3 eetlepels pindakaas, de overgebleven knoflook, 2 eetlepels gembersiroop en het water in een pan. Breng de satésaus al roerend aan de kook. Als je van pittige pindasaus houdt, kun je naar smaak meer sambal toevoegen.

Om het gerecht eenvoudig te houden heb ik de kipsaté en pindasaus geserveerd met frietjes en frisse ijsbergsla.

kipsate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s