Broccolitaart

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • kleine rode ui
  • zongedroogde tomaatjes (reepjes)
  • bol mozzarella
  • bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl oregano
  • springvorm 24 cm

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine stronkjes en kook beetgaar in een pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en scheur de mozzarella in stukjes.

Vet de springvorm in en bekleed de springvorm met de bladerdeeg. Prik een aantal gaatjes in de bodem zodat de bodem niet te nat wordt. Verdeel de broccoli, rode ui en de zongedroogde tomaatjes over de bodem.

Kluts de 4 eieren in een kom, meng de crème fraîche er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg het eiermengsel toe aan de groente en verdeel als laatst de stukjes mozzarella over de broccolitaart.

Zet de broccolitaart voor 35 minuten in de oven op 200 graden.

broccolitaart

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s