Bread and butter pudding

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 (oude) witte boterhammen
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 2 handjes rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 1/2 – 1 tl kaneel

Bereiding

Vet een ovenschaal in of 2 ovenbestendige stenen schaaltjes. Besmeer alle boterhammen met een laag roomboter (gewone boter kan ook). Meng de suiker met de kaneel en meng in een andere kom de ei met het melk.

Leg één laagje brood op de bodem van het ovenbestendige schaaltje. Verdeel er vervolgens wat van de kaneelsuiker en de rozijnen overheen. Leg hier vervolgens weer een laagje brood op met kaneelsuiker en rozijnen en herhaal dit tot al het brood op is.

Giet vervolgens voorzichtig het ei-melk mengsel over het brood zodat het brood het mengsel goed kan opnemen.

Zet de schaaltjes vervolgens in de oven op 190 graden voor ongeveer 35-4o minuten.

bread and butter

Leave a comment