Nachos met guacamole en crème fraiche

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • klein blikje mais
  • klein blikjes tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • tortillachips
  • avocado
  • limoen
  • crème fraîche

Bereiding

Bak de gehakt rul en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in stukjes en snipper de ui.

Wanneer de gehakt rul is voeg je de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg daarna de paprika toe en na ongeveer 5 minuten de blokjes tomaat en de tomatenpuree. Zet het vuur wat lager en laat het gehaktmengsel 10 minuten pruttelen. Zet vervolgens het vuur uit en voeg het blikjes mais toe.

Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Steek zoveel mogelijk tortillachips in het gehaktmengsel zodat je ze er straks makkelijk uit kan halen. Verdeel als laatst een lekkere laag geraspte kaas er overheen en zet voor 20 minuten in de over op 180 graden.

Terwijl de nachos in de oven staan maken we de guacamole. Prak de avocado fijn en breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.

Serveer de nachos met de guacamole en een flinke schep crème fraîche.

 

nachos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s