Witlof ham & kaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ham
  • bieslook

Bereiding

Was de stronkjes witlof en snijd ze in de lengte door de helft. Laat de kontjes van de witlof zitten zodat ze niet uit elkaar vallen.

Kook de stronkjes witlof in een pan met ruim water voor ongeveer 1o minuten. Spoel ze vervolgens af onder koud water en wikkel de witlof in met een plakje ham en vervolgens met een plakje kaas. Mijn plakken kaas waren behoorlijk groot, dus ik heb 2 plakken gebruikt die ik beide heb gehalveerd.

Leg de ingewikkelde witlof in een ingevette ovenschaal en zet ze voor 10 minuten in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is. Garneer de witlof ham & kaas met fijngesneden bieslook en serveer met bijvoorbeeld krieltjes. Vergeet trouwens niet de kontjes eraf te snijden, die zijn niet zo lekker 😉

witlof ham en kaas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s