Notenrijst met kip en roerbakgroente in zoetzure saus

Ingrediƫnten voor 2-3 personen

  • notenrijst (of andere soort rijst)
  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • half bakje champignons
  • 2 kleine uien
  • 3 el ketjap
  • 1 el gembersiroop
  • klein blikje tomatenpuree
  • snufje kaneel

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes, snipper de ui fijn, snijd de champignons in grove stukken en de paprika in blokjes. Bak de kipfilet gaar en goudbruin. Voeg vervolgens de ui, champignons en paprika toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Voeg de ketjap, gembersiroop, de tomatenpuree en het snufje kaneel toe. Laat dit voor ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Giet de rijst af en serveer met de kip en roerbakgroente in zoetzure saus.

 

Zoetzure roerbak met notenrijst

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s