Frisse boterkoek met appel

Ingrediënten (springvorm 15 cm)

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • kleine ei
  • halve appel
  • raps van halve citroen
  • snufje zout

Bereiding

Meng de roomboter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de ei en het snufje zout toe. Heb je geen kleine eieren? Gebruik dan een deel van het ei en laat wat eiwit achter in het ei. Meng alles goed door elkaar.

Rasp ondertussen de helft van de citroen. Gebruik niet het witte gedeelte van de schil, dit is bitter van smaak. Snijd de appel in fijne plakjes. Voeg de rasp en de bloem toe aan het beslag en mix alles nogmaals goed door elkaar.

Vet de springvorm in en besprenkel met wat bloem zodat je de boterkoek straks makkelijk uit de vorm kunt halen.

Doe het boterkoekbeslag in de ingevette springvorm en verdeel over de bodem. Het deeg kan erg plakkerig zijn. Ik heb wat meel aan mijn vingers gedaan en zo het deeg voorzichtig over de bodem verdeelt en lichtjes aangedrukt. Verdeel de plakjes appel over de boterkoek en zet vervolgens voor 35-40 minuten in de oven op 180 graden.

Boterkoek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s