Noedels met zoetzure paprika en geroosterde honing cashewnootjes

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 125 gram noedels
  • 1 gele paprika
  • 6 cherrytomaatjes
  • halve rode peper
  • handje ongezouten cashewnoten
  • limoen
  • 2-3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel gembersiroop

Bereiding

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de paprika in kleine blokjes en snipper de helft van de rode peper fijn. Hou je van pittig eten? Gebruik dan de hele rode peper. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.

Doe een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de paprika op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ketjap manis, gembersiroop en een beetje limoensap toe en breng op smaak naar wens. Wanneer de paprika iets zachter is geworden, voeg je de cherrytomaatjes toe en bak ze kort mee.

Doe in een andere kleine koekenpan een scheutje olijfolie en rooster op een laag vuur de cashewnoten tot ze mooi bruin zijn. Voeg vervolgens een eetlepel honing toe en meng goed door de geroosterde cashewnoten. Zet vervolgens het vuur uit.

Serveer de noedels in een kom en verdeel de paprika en tomaatjes over de noedels. Garneer met de geroosterde honing cashewnoten en de rode peper.

Noedels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s