(Pittige) paprikasoep

Ingrediƫnten voor 2-3 personen

  • 2 paprika’s
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blokje bouillon
  • 500 ml water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode peper (optioneel)
  • scheutje room

Bereiding

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui en knoflook fijn. Hou je van pittige soep, snipper dan ook een halve rode peper fijn. Fruit de knoflook, ui en eventueel de rode peper aan in een soeppan en voeg vervolgens de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg daarna alle kruiden toe en de bouillon. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten koken op laag vuur. Doe de soep in een blender of pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Garneer de soep met een scheutje kookroom en een snufje tijm.

paprikasoep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s