Asperges met citroen-botersaus

Ingredi├źnten voor 2 personen

  • 10 asperges
  • krieltjes met schil
  • 2 eieren
  • 2 plakken ham
  • 50 gram roomboter
  • 1/4 citroen
  • handje peterselie

Bereiding

Was de krieltjes en kook ze in een pan met ruim water voor ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van het formaat van de krieltjes. Kook in een andere pan de 2 eieren en laat deze vervolgens afkoelen.

Schil de asperges voorzichtig met een dunschiller en snij ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges in een ruime pan met water en een snufje zout. Je kunt ervoor kiezen om de aspergeschillen kort mee te koken voor de smaak. Verwijder ze na ongeveer 5 minuten want anders kan het kookvocht bitter worden. Laat de asperges op een laag vuur koken totdat je er voorzichtig met een mes doorheen kan prikken. Haal de asperges van het vuur en laat ze nog 10 minuten rusten in het kookvocht.

Smelt de roomboter in een pannetje met het sap van ongeveer 1/4 van de citroen. Breng de botersaus op smaak met peper en zout.

Leg de asperges op het bord met een plak ham, het ei, de fijngesneden peterselie en botersaus. Serveer de asperges met de krieltjes.

asperges

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s