Mosterdsoep met frisse salade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • kleine prei
  • 400 ml bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maizena

Bereiding

Snipper de ui fijn en snijd de prei in fijne ringen. Fruit de ui in een soeppan en schenk vervolgens de 400 ml bouillon (water en bouillonblokje) en de 100 ml kookroom toe. Zelf was ik de kookroom vergeten en heb ik deze aan het eind pas toegevoegd waardoor de kookroom ging schiften. Dus voeg deze tegelijk met de bouillon toe! Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken.

Bak in een koekenpan de spekjes krokant en voeg de preiringen toe. Voeg de spekjes en de prei vervolgens toe aan de soep en roer de mosterd door de soep. Begin eerst met 1 eetlepel mosterd en proef tussendoor of de soep voor jou de juiste pittigheid heeft. Ik heb uiteindelijk 2 eetlepels mosterd toegevoegd.

Om de soep iets dikker te maken meng je 1 eetlepel maizena met een scheutje water. Roer het maïzenapapje door de soep en breng op smaak met peperen zout.

Tip!

Serveer de soep met een simpele salade met radijsjes, komkommer en/of tomaatjes.

Mosterdsoep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s