Nasi met kip, snijboontjes, paprika en taugé

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram notenrijst
  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • kleine ui
  • 100 gram ontdooide snijboontjes
  • 60 gram tauge (half bakje)
  • ongezouten pinda’s
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • scheutje gembersiroop
  • snufje komijn
  • 1 theelepel sambal (optioneel)

Bereiding

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in gelijke blokjes en bak deze goudbruin en gaar in de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in blokjes. Bak de ui, paprika en snijboontjes mee met de kip. Voeg vervolgens de ketjap, gembersiroop, komijn en sambal toe (experimenteer een beetje met de hoeveelheden). Breng op smaak met peper en zout. Schep aan het eind de taugé door de kip en groente. Voeg aan het eind de notenrijst toe en bak dit nog 3 minuten mee. Garneer de nasi met de pinda’s.

Serveer de nasi met satesaus en kroepoek.

nasi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s