Gnocchi met spinazie en gehaktballetjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 200 gram verse (baby) spinazie
  • 250 gram champignons
  • kruidenroomkaas
  • 300 gram gehakt
  • ei
  • paneermeel
  • 2 theelepels oregano
  • snufje komijn
  • peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en meng de helft van de ui, samen met het ei, paneermeel, oregano, komijn, peper en zout door het gehakt. Draai hier gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Doe wat boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de gnocchi gaat drijven is het gaar. Laat de gnocchi vooral niet te lang koken want dan wordt het kleverig.

Maak de champignons schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg de champignons en de rest van de ui toe aan de gehaktballetjes. Naar ongeveer 5 minuten kun je de kruidenroomkaas toevoegen. Begin met ongeveer 2 eetlepels en voeg naar wens meer toe. Aan het eind voeg je de spinazie toe zodat het iets kan inslinken maar wel knapperig blijft.

Giet de gnocchi af en voeg toe aan de gehaktballetjes, spinazie en champignons.

Gnocchi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s