Gemarineerde makreel met boontjes en rijst

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • gerookte makreelfilets (215 gram)
  • 300 gram diepvries sperzieboontjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • halve citroen
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketchup
  • gebakken uitjes (optioneel)

Bereiding

Meng de ketjap, sambal, ketchup, 1 eetlepel citroensap en 50 ml water in een ovenschaal.  Haal voorzichtig het vel van de makreel en leg de vis in de marinade. Dek de makreel af met folie en laat ongeveer 15 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de makreel voor 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sperzieboontjes beetgaar.

Wanneer de makreel klaar is wikkel je de vis in aluminiumfolie om het warm te houden. Het blikje tomatenblokjes voeg je toe aan de marinade waardoor je een lekkere saus krijgt. Warm de marinade nogmaals op in de pan, magnetron of oven.

Serveer de gemarineerde makreel met de rijst, sperzieboontjes en verdeel er een flinke schep van de saus overheen Garneer met een schijfje citroen en de krokante gebakken uitjes (deze werden later toegevoegd op de foto).

Makreel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s